sobota, 23 lipca 2011

Ciasto bananowe

Każdy ma czasem ochotę na małe co nieco, ale pychotki przeważnie zawierają mnóstwo cukru i ogólnie są niezbyt zdrowe. Mam niespodziankę PYSZNE I ZDROWE CIASTO BANANOWE.
4 przetarte banany (0,5 kg)
5 dag sezamu lub posiekanych orzechów (albo to i to)
100 ml oleju spożywczego
10 dag rodzynek
7-8 dag (0,5 szklanki) płatków owsianych
15 dag (1 szklanka) drobnej razowej mąki (ja z braku razowej używam krupczatki zmieszanej z otrębami)
0,5 aromatu migdałowego
szczypta soli
Płatki zalewamy wodą, kiedy namiękną mieszamy z resztą składników, odstawiamy na 1 godzinę. Pieczemy 50 minut w temp. 190*C.
Życzę dobrej zabawy i smacznego :)

2 komentarze:

  1. ciekawa jestem smaku szkoda że fotki brak
    http://magiawkuchni.blox.pl/html

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Ciasto jest słodkie i wilgotne, ulubiona pychotka moich trzech córeczek. Fotkę zamieszczę niebawem. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń